Peynirli Kabak Graten

MALZEMELER:

  • 2 yemek kaşığı Hasan Türek Çiftliği Tereyağı,
  • 2 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 2 su bardağı Hasan Türek Çiftliği Çiğ İnek Sütü,
  • 200 gram rendelenmiş Hasan Türek Çiftliği Kaşar Peyniri,
  • 50 gram parmesan peyniri,
  • Tuz ve çekilmiş karabiber,
  • Bir tutam hindistancevizi,
  • Tercihen taze ya da kuru kekik,
  • Kabınızı dolduracak kadar yuvarlak dilimler halinde kesilmiş kabak,
  • Garnitür için taze doğranmış maydanoz.


YAPILIŞI:

  1. Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Orta boy bir tavaya Hasan Türek Çiftliği Tereyağı’nı ekleyin ve orta ateşte eritin. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 1 dakika pişirin. Unu ekleyin ve un altın rengi olana kadar yaklaşık 1 dakika daha pişirin. Hasan Türek Çiftliği Çiğ İnek Sütü ’nü ekleyin ve karışım kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Hafifçe koyulaşana kadar kaynatın.
  2. Ateşi kapatın ve 200 gram Hasan Türek Çiftliği Kaşar Peyniri’ni ilave edip eriyene kadar karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve hindistan cevizi ekleyin.
  3. Kabak dilimlerini üst üste gelecek şekilde pişirme kabına tek kat dizin. Tuz ve karabiber serpip peynirli karışımının yaklaşık üçte birini kabakların üzerine dökün. Üzerine kekik serpin.
  4. Aynı işlemi iki kat tekrarlayın. 23- 25 dakika üstüne kabarcıklı ve altın sarısı olana kadar fırında pişirin.
  5. Maydanozla süsleyip servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN!