Fırında Sütlaç

MALZEMELER:

  • 1 litre Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütü,
  • 1 su bardağı şeker,
  • Yarım su bardağı pirinç,
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası,
  • 1 paket vanilya,
  • 2 su bardağı su,
  • Yarım su bardağı Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütü (nişastayı açmak için).


YAPILIŞI:

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Diğer malzemeleri ekleyelim ve sütlacı pişirelim. Haşlanan pirinçlerin üzerine Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütünü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve yarım su bardağı Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütü’nü karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10 - 15 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
  3. Sütlaçları fırına sürelim. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek). Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. 

AFİYET OLSUN!