Fırında Peynirli Enginar Çanağı

MALZEMELER:

  • Yarım limon,
  • Üzerini geçecek kadar sıcak su (enginarları haşlamak için),
  • 4 adet orta boy enginar çanağı,
  • 1 çay kaşığı tuz.

Peynirli harç için;

  • 1 su bardağı lor peynir,
  • 200 gram rendelenmiş Hasan Türek Çiftliği Kaşar Peyniri,
  • 2 adet yumurta,
  • 4 dal taze doğranmış soğan,
  • 7 dal kıyılmış maydanoz,
  • 7 dal kıyılmış dereotu,
  • ½ çay kaşığı tuz,
  • 1 çay kaşığı karabiber,
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı.
  • Üzeri için:
  • 1 çay kaşığı çörek otu.

YAPILIŞI:

  1. Tencereye enginar çanaklarını ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yapın. Ardından limon suyunu ve tuzu ekleyin. Enginarlar yumuşayana kadar 10 dakika haşlayın. Enginarlar haşlandıktan sonra ocaktan alın ve süzün.
  2. Orta genişlikte bir kâsenin içine lor peyniri, rendelenmiş Hasan Türek Çiftliği Kaşar Peyniri, yumurta, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, kırmızı pul biber ekleyin.
  3. Bütün malzemeler bütünleşene kadar karıştırın. Sonrasında haşlanmış enginar çanaklarını bir borcama ya da fırın kabına dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Enginar çanaklarının üzerine peynirli harcı paylaştırın. Ardından çörek otu serpiştirin.
  4. Isıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak sunum tabağına alın. Üzerini dereotu yaprakları ile süsleyerek servise sunabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!