Ev Yapımı Yoğurt

MALZEMELER

  • 3 litre Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütü,
  • 2 çorba kaşığı mayalık yoğurt,

YAPILIŞI

  1. 3 litre Hasan Türek Çiftliği Simental Çiğ İnek Sütü’nü tencereye boşaltın.
  2. Sütü kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın ve sonra ocağın altını kapatın.
  3. Ardından ocaktan alın ve oda sıcaklığında ılık hale gelmesi için bekleyin. 
  4. Serçe parmağınız ile sütün sıcaklığını kontrol edin. Parmağınız 7-8 saniye içerisinde yanmıyor ise mayalama işlemine başlayabilirsiniz.
  5. Bu aşamada süte 2 çorba kaşığı mayalık yoğurt ilave edin.
  6. Mayalama işleminden sonra tencerenin üstünü ve etrafını bir bez ile kapatıp sıkıca sarın. 
  7. 6-7 saat sonra yoğurdun tutup tutmadığını kontrol edin. 
  8. Sonrasında tencerenin kapağını kapatıp buzdolabına koyun.

Püf Noktaları

  • Sütün taşmasını önlemek için tencerenin içine süt taşırmaz süt taşı koyabilirsiniz.
  • Tencerenin dibinde biraz su gezdirip sonra suyu dökün. Bu şekilde sütün tencere dibine yapışmasını önlersiniz.

AFİYET OLSUN!