3 Peynirli Gnocchi Makarnası

MALZEMELER:

  • 3 yemek kaşığı Hasan Türek Çiftliği Tereyağı,
  • 2 diş ezilmiş sarımsak,
  • 3 yemek kaşığı un,
  • 1 paket krema,
  • 60 gram Hasan Türek Çiftliği Rende Mozzarella Peyniri,
  • 60 gram Hasan Türek Çiftliği Kaşar Peyniri,     
  • 60 gram Hasan Türek Çiftliği Ricotta Peyniri,
  • 1 kilo gnocchi makarnası,
  • Tercihen taze fesleğen,
  • Tuz, karabiber.


YAPILIŞI:

  1. Fırını önceden 190 dereceye ısıtın. Orta boy ve derince bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
  2. Orta ateşte büyük bir tencerede tereyağını eritin. Ezilmiş sarımsaklarınızı ekleyin ve kokusu çıkana kadar pişirin. Yaklaşık 1 dakika sonra, elenmiş unu birer kaşık olarak ve sürekli karıştırarak ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar, yaklaşık bir dakika kavurun. Kremayı ekleyin, tuz ve karabiberi damak zevkinize göre ekleyin.
  3. Karışımı kaynatın ve ocağı kısın. Her bir peyniri, eriyene ve pürüzsüz hale gelene kadar sırasıyla ekleyin ve hızla çırparak karıştırın. Karışımı ocaktan alın.
  4. Önceden yağladığınız fırın kabına gnocchi makarnasını ekleyin. Hazırladığınız peynir karışımını, makarnanın üzerini kaplayacak şekilde dökün ve iyice karıştırın. Çekilmiş karabiber ile lezzetlendirebilirsiniz.
  5. Yemeğinizin üstü altın rengini alana kadar, yaklaşık 25 - 30 dakika pişirin.
  6. Servis yapmadan önce fesleğen ile süsleyebilirsiniz. 

AFİYET OLSUN!