Hasan Türek Çiftliği | Çiftliğimizde Yaşam

*Çiftliğimiz hastalıktan Ari İşletme ve AB Onaylı Süt Çiftliği belgelerine sahip az sayıda süt işletmesinden biridir. 100 tona ulaşan günlük süt işleme kapasitesi bulunmaktadır. Manisa’da 1.000 dönüm arazi üzerine kurulu Hasan Türek Çiftliği’nde 1.400 inek yaşamaktadır.

*Çiftliğimizde özenle yetiştirilen ineklerimizden elde edilen sütler piyasa sütlerine göre daha yüksek oranda protein ve yağ içermekte, kalitesi ve lezzetiyle ön plana çıkmaktadır. Çiftliğimizin çiğ sütü, yaklaşık % 3,4 oranında protein, %4 oranında yağ içermektedir. Bu da sütümüzün kaynatıldığında harika bir kaymak tabakasıyla kaplanacağı anlamına gelmektedir. İçildiğinde insanı adeta çocukluğuna götüren bu protein ve yağ oranı yüksek sütten yapılan yoğurt, ayran, tereyağı, lor peyniri gibi ürünlerin lezzeti de bambaşka olmaktadır.

*Çiftliğimizde yaşayan ineklerin sağlık ve mutluluğu her şeyin üstünde tutulmaktadır. İlk 3 ay sadece anne sütüyle beslenen buzağılar, daha sonra taze yoncalar ve organik mısır turşusu karışımından özel olarak üretilen silajla beslenmeye geçmektedir. Her hayvanımızın kendine özel alanı, doğumhane, revir, yem merkezi gibi birimlerin yer aldığı çiftliğimiz tam bir yaşam merkezi olarak hizmet vermektedir. Çiftliğimizde yaşayan ineklerin beslenmesi, doğumu ve düzenli sağlık kontrollerinden sorumlu olan teknik sağlık ekipleri, veteriner hekim kontrolünde çalışmaktadır.

*Sağılan çiğ sütlerimiz havayla temas etmeden tüketicilerimize ulaşmaktadır.

Kullandığımız robot sağım teknolojisiyle ineklerimizden sağılan sütler, el değmeden, havayla temas etmeden hemen soğutulmakta ve paketlenmektedir. Hızlı soğutma işlemiyle sütte herhangi bir bakteri üremesinin önüne geçilmektedir. Tüketiciler, çiftliğimizde sevgiyle yetiştirilen ineklerimizin yüksek kalite ile üretilen ürünlerine, Manisa ve İzmir’deki seçkin satış noktalarından ulaşabilmektir.


NEDEN HASAN TÜREK ÇİFTLİĞİ?

En güzel peynirlerin ve tereyağının sütün en iyisinden üretileceği inancıyla kurulan tesisimizde peynir üretmeye tarladan başlıyoruz. İneklerimizin yediği yemin üretiminden sütün işlenip peynir olmasına kadarki tüm aşamalar entegre tesisimizde gerçekleşiyor. Çiftliğimizde verdiğimiz bütün emek ve yorgunluklar damağınızda hissettiğiniz gerçek süt, tereyağı, mozzarella, ricotta, kaşar ve künefe peynirine dönüşüp mutluluğa doğru yol alıyor.

NEDEN ARİ İŞLETME?

Ülkemizde yaygın olarak görülen tüberküloz, brusella gibi hastalıklar ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bu hastalıklardan halk sağlığının korunması amacı ile hastalıktan ari işletme desteklemesi uygulanmaktadır. Hayvan sağlığının korunması yanında kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi sağlanmaktadır. Çiftliğimiz her yıl resmi olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri tarafından denetlenmekte, ineklerimizin kan tahlilleri düzenli olarak yapılmakta ve sonucunda Hastalıktan Ari İşletmeler için düzenlenen Sağlık Sertifikası ile belgelendirilmektedir. Hastalıktan Ari olan çiftliğimiz aynı zamanda yönetim, proses ve düzen itibari ile AB standartlarında onaylı üretim yapmaktadır.

NEDEN ÇİĞ SÜT?

Çiğ süt; ısıl işlem görmemiş ve homojenize edilmemiştir. Faydalı ve probiyotik mikroorganizmalar sütte canlı kalmakta, doğal ve taze hali ile tüketime sunulmaktadır. Yağ ve proteinleri içinden alınmamakta veya azaltılmamaktadır. Besleyici değeri çok yüksek olan çiğ süt, tüm yaş grupları için gerekli olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasına ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek olan en iyi kaynak olarak ifade edilmektedir. Çiğ süt tüketiminde dikkat edilmesi gereken konu, ineklerin hijyenik koşullarda sağılması ve sütün son tüketiciye ulaşana kadar soğuk zincir ile korunmasıdır. Çiftliğimizde bulunan ineklerimizden elde edilen çiğ sütlerimizi, tüm bu koşullar sağlanarak sağlıklı bir şekilde tüketicilerimize sunmaktayız. Satın aldığınız çiğ sütümüzü kullanmadan önce kaynatmayı unutmayınız.